Kontakt os på info@popetto.dk

Cinque Terre
Lokalt Cuisine
Lunigiana
Pisa
Marmorbjerge
Marmorbjerge
Previous
Next
Lucca
Bjergvandring
området

Feriehus midt i naturrige omgivelser i det nordlige Toscana

Vores skønne feriehus ligger i Popetto, som er en lille bjerglandsby med omkring 25 indbyggere. Den lille landsby ligger i området Lunigiana, et smukt og uspoleret område i den nordligste del af Toscana – ca. 90 km nord for Pisa, og grænser op til Ligurian med den imponerende middelhavskyst og Emilia Romagna. 

Lunigiana, Toscana, er en utrolig smuk og langstrakt dal, der ligger mellem to rækker af bjerge, hvor der nogengange ligger sne på toppen helt hen i juni måned. Dette er stedet, hvor der er rig mulighed for lange vandreture på små bjergveje i bjergene og i de smukke kastanjeskove. De grønne skovbeklædte bakker og bjerge er gennemskåret af kløfter, rislende vandløb og brusende floder, mens der alle vegne på de smukke bakker og bjergesider ligger små borge og middelalderbyer.

Her opleves den ukomplicerede livsstil og I kan nyde det i fulde drag fra terrassen, hvor der er en formidabel udsigt ud over kastanjeskovene, Aulla-dalen og til de næsten 2000 meters høje Alpe Apuane-bjerge. Der er kun et meget lille antal turister i området af Lunigiana. De lokale er meget venlige og imødekomme, og vil gerne dele ud af deres viden og erfaringer af det gemte område.

Området

Adgang til byliv, kulturelle oplevelser, strand, og meget mere natur inden for en times kørsel

Her har du nogle af vores favorit steder at besøge, mens vi opholder os i Popetto. 

Cinque Terre

Mod kysten grænser området op til Ligurien – tæt på de fantastiske, fem små byer, bedre kendt som Cinque Terre. Mellem de fem byer har du mulighed for at vandre på bjergesiderne langs havet og nyde denne fantastisk udsigt. Hvis man ikke er til de lange vandreturer, kan man stadig nyde charmen ved de gamle små idylliske fiskerbyer.

Le Cinque Terra – Side med oplysninger om de 5 smukke landsbyer, der ligger ud mod middelhavet.

60 minutters kørsel

Strandliv

Ved kysten kan man også nyde strandlivet ved sandstrandene mellem Massa og Viareggio. Størstedelen af strandene er private, betalingsstrande hvor man kan leje solsenge, stole, parasoler, osv. Der er også få offentlige strande. 

Stranden ved Massa/Carrara ligger nedenfor marmorbrudene, så der er altså mulighed for ture i marmorbjergene om formiddagen og en svømmetur ved havet om eftermiddagen. 

Strandene ved Marina di Massa – Her finder I oplysninger om bademuligheder og området. Siden er på engelsk, i menuen “The Territory” nederst i højreside kan der vælges links til flere strande.

45 minutters kørsel

Marmorbrudene

Ved Alpe Apuana finder du over 100 aktive marmorbrud. Der er blevet brudt marmor herfra i mere end 2000 år, hvor en stor del er blevet brugt i Rom. Der udvindes stadig marmor herfra i dag – både udefra og indefra bjerget. 

Du kan få en unik opelvelse ved at besøge bjergene, hvor du selv kan køre rundt og/eller tage en guidet tur ind i marmorbrudenes indre.

Marmorbruddene ved Massa Carrara – Side med oplysninger om marmorbruddene ved Massa og Carrara

 

70 minutters kørsel

Bjergvandring

Vi holder selv meget af at vandre i bjerge og her i Lunigiana området er der rig mulighed for det med utallige udsigtspunkter. 

Et af vores favoritsteder er passet mellem Toscana & Emilia Romagna Parco Nazionale dell’Appennino Tosco-Emiliano, hvor du kan gå på toppen af bjergkæden. Et godt sted at starte opstigningen er ved Prato Spilla, hvor du selv kan gå op eller tage det første stykke med en skilift, der også er aktiv om sommeren. 

Bjergvandring – En side om trekking og bjergklatring ved Orto di Donna, der ca. er 1 times kørsel i bil fra Popetto.

I huset i Popetto vil du finde en mappe med vandreruter. 

 

Shopping & Byliv

Der er også mulighed for at opleve storby og shopping i både Firenze, Pisa, Lucca og La Spezia – hvor du også kan opleve det kendte Skæve Tårn i Pisa, eller gå på bymuren, der omkredser den charmerende by Lucca, eller tage tage på bådture fra La Spezia til Portovenere og Cinque Terre. Du kan også shoppe mærkevarer i Fidenze Outlet Village ved Parma og se på racerbiler på Ferrari museet i Maranello.

Efter 1½ til 2 timers kørsel nåes Firenze, Volterra, San Gimignano, Siena og Vinci, hvor I kan opleve en udstilling med modeller af Leonardo Da Vincis opfindelser.

Pisa

60 minutters kørsel

La Spezia

45 minutters kørsel

Lucca

70 minutters kørsel

Ferrari museet i Maranello

2t 10 minutters kørsel

Firenze

2t 15 minutters kørsel

Fidenze Outlet Village ved Parma

90 minutters kørsel

Vinci

1t 45 minutters kørsel

Volterra

2t 10 minutters kørsel

Siena

2t 40 minutters kørsel
Vejr

Vejrudsigt

Se vejrudsigt og webcam – Stationen Groppo di Tresana er tæt på Popetto.

Bestil din drømmeferie i dag!

Login